top of page

INDEPENdenT Projects

Anastasia has been working professionally for nearly 20 years. She has collaborated with independent and state theatres such as Svenska teatern, Teatteri Metamorfoosi, National Theatre of Finland, Pori Dance Company, Klockriketeatern, New Theatre Helsinki, Savoy Theatre, Post theatre collective, Valtimonteatteri and Linnateatteri. 

 

Anastasia has a vast experience as a producer and has directed several theatre and music productions. 


Oma-äänisten projektien luominen on tärkein osa työskentelyäni taiteilijana. Osa projekteistani syventyy tämän päivän keskeisiin ongelmiin, kuten ympäristöasioihin ja ihmisoikeuksiin. Osa niistä tutkii kulttuuriperinnön merkityksiä, muutoksia ja vaikutuksia niin yhteiskunnallisella kuin henkilökohtaisella tasolla. Projektit ovat itsenäisiä teatterituotantoja, joihin teatteritaiteen lisäksi yhdistyy esittävän taiteen eri muotoja musiikista, tanssiin ja videotaiteeseen.

 

Työskentelen suomeksi, englanniksi ja venäjäksi, mikä mahdollistaa myös monikielisten esitysten luomisen.

LIMBOSSA (ongoing)

Monikielinen näytelmä tutkii orpouteen liittyviä syitä ja vaikutuksia, kuten hylkäämistä, riistämistä sekä muita traumaattisia kokemuksia - mutta myös rakkautta, huolenpitoa ja sisäistä voimaa, joita tarvitaan selviytymiseen. Näytelmä perustuu orpolasten, lastenkotien työntekijöiden, adoptioperheiden, sekä alan asiantuntijoiden henkilökohtaisiin kertomuksiin ja haastatteluihin.

Eeva Putro, Anastasia Trizna - käsikirjoitus, dramaturginen suunnittelu

Mikko Lampinen - videosuunnittelu ja toteutus / koreografi
Anne-Mari Kivimäki - säveltäjä

WhatsApp Image 2024-01-23 at 22.54.15.jpeg

A site-specific sound installation by Ksenia Peretrukhina - Anastasia Trizna - Toni Randell

 

With the help of objects and using a metaphorical language the installation tells about the war and how it has changed the world around us. It explores the changes that are taking place, particularly looking into lives of people who were forced to leave their homes. It also raises themes of global ecology and art, in particular theater, as a safe and supporting space.

 

Voice Actors: Kristo Salminen, Katarina Lohiniva, Yasmin Ahnasullah, Eeva Putro, Arne Nylander, Marko Keskitalo, Sami Kojonen, Carl Alm, Riikka Korhonen, Usva Kärnä, Maija Paunio, Regina Launivuo, Anastasia Redchuk, Minni Gråhn, Salla Kozma, Elli Niäriä, Jess Jones-Gaustå.

 

Other team members: Sara Haapalahti, Anna Sidorova, Mikko Lampinen, Nestori Kumpunen, Vincent Masse.

sock.jpeg

Ihminen on siitä poikkeuksellinen olento, että hän tietääoman rajallisuutensa ja kuolevaisuutensa. Hän myös muistaa joskus syntyneensä. Näiden kahden ääripään välillä hänen on elettävä elämänsä todellisuudessa, joka on valtava ja mittaamaton. Pysyäkseen järjissään, on ihmisen jaettava ympäröivä kaaos jonkinlaisiin jaksoihin, lokeroihin ja mitattaviin yksiköihin. Tällaisia ovat ajanmittarit, tarinoiden kaaret ja myös historiallisten jaksojen alku- ja päätepisteet, katkoksien historia.

Mikko Lampisen ja Anastasia Triznan ohjaama Dividual sijoittuu kirjaston kellariin, joka muuntautuu kokijoille käsikirjoittaja Veera Tyhtilän kirjoittamien tekstien pohjalta audiovisuaaliseksi informaatioksi ja liikkeeksi Pori Dance Companyn tanssijoiden ja kahdennäyttelijän tulkitsemana.

Käsikirjoitus: Veera Tyhtilä
Tuotanto: Pori Dance Company

Dividual

OBSERVATIONS OF THE EARTH (2015)

Havaintoja Maasta vetää katsojan maagiseen audiovisuaaliseen maailmaansa, ottaa matkalla ennakkoluuloista niskaotteen ja kysyy samalla, mitä Maa äänen saadessaan meille kertoisi. 

 

Ohjaus: Anastasia Trizna
Koreografi: Mikko Lampinen
Tuotanto: Pori Dance Company

45073258_10156705316568610_7476475341398081536_n.jpg
bottom of page