top of page

Unohdettu omenatarha

Projekti tuo yhteen Sopiny-kylän vanhassa orpokodissa kasvaneiden, nykyisin 80-vuotiaiden Galinan ja Elviiran elämäntarinat sekä nuorempien suomalaisten ja venäläisten orpo- ja lastenkotien asukkien haastatteluja.

There's no registration for this event
See other events
Unohdettu omenatarha
Unohdettu omenatarha

Time & Location

2018-2019

Finland, Finland

About the event

Orpokoteihin ja niissä kasvaneisiin lapsiin kohdistuu monia ennakkoluuloja. Nykyisin suurinta osaa lapsista kutsutaan sosiaalisiksi orvoiksi tarkoittaen, että heillä on olemassa perheet, mutta he eivät voi asua yhdessä lukuisista syistä johtuen. Näihin lukeutuu muun muassa päihteiden käyttö, väkivalta ja poliittiset todellisuudet, kuten sodat ja muut humanitääriset kriisit. Nämä aspektit eivät saisi kuitenkaan estää toiveiden, unelmien ja täysipainoisen elämän toteutumista. Heihin kohdistuneet yhteiskunnalliset paineet ja ennakkoluulot sisältävät monisyisiä, syventymisen ja esille nostamisen arvoisia näkökulmia.

Joissain orpo- ja lastenkodeissa ihmiset kohtaavat muun muassa vallan väärinkäytön eri muotoja vastuullisissa asemissa toimivien henkilöiden puolesta. Keskeisiin näiden asioiden mahdollistaviin tekijöihin lukeutuu usein elämä suljettujen ovien takana kätkien sisäänsä todelliset tapahtumat. Venäjällä nämä todellisuudet ovat usein synkempiä kuin Suomessa, mutta shokeeraavia tarinoita nousee pinnalle laajalti rajan molemmin puolin.

Unohdettu omenatarha ei ole vain projekti menneisyydestä vaan myös nykyisyydestä, siitä mitä meistä on tullut, missä olemme nyt ja miten voimme toimia tulevaisuudessa?

Share this event

bottom of page